Blogger Layouts

8.5.14

Kenangan

Hahahaha. Tergelak bila aku baca balik semua draft blog aku. Banyak rupanya entri yang aku tulis tapi tak ter post. haha. Ada jugak yang dah post tapi dibuat draft balik sebab berkaitan dengan someone. Bila aku baca balik, aku tersenyum sendiri. Macam-macam rupanya yang berlaku dalam hidup aku. Yang gembira juga sedih. Yang pasti, semua yang berlaku pasti ada hikmahnya..

sambungan Praktikal~~ good or bad??

Ha! Sebenarnya dah lama nk sambung entri Praktikal ~~ good or bad?? Kalau dalam entri tersebut, aku asyik kutuk je, cakap benda yang tak elok je. Tapi memang betul pun. Memang pada awalnya, aku ingat aku akan mati kebosanan sampai habis praktikal. Tapi lama kelamaan aku berada dan bekerja di AA, aku dapat biasakan diri dengan staf dan suasana kerja di AA.

Mungkin sebab sikap aku yang bodoh sombong, aku tak bergaul dengan staff AA. Bulan pertama agak kritikal untuk aku. Bukan setakat aku tak rapat dengan staf di AA malah dengan tak rapat dengan teman serumah sewa aku. Aku sememangnya lebih suka bersendirian. Aku tak berapa suka bergaul dengan orang sebenarnya. Mungkin di luar nampak aku kenal ramai orang tapi sebenarnya aku tak rapat pun dengan mereka. Hanya kenal muka saja. Sikap sombong, berlagak bagus, meninggi diri membuat kan aku lupa diri siapa diri aku sebenarnya. Memang aku akui aku punya sikap yang tak disukai ramai. Bukan setakat itu, aku juga panas baran, suka fikir negatif, suka judge orang, pentingkan diri sendiri.