Blogger Layouts

10.5.11

Rules Bercinta..

Suami isteri semua!!!
Mesti Baca!!

9 Rules Bercinta..

Semua yang kita lakukn haruslh brpndukn

peraturan..

Barulah Bahagia,.


Bercinta pun ada rules?
Hehe

Jangan terkejut..

Nak tahu apa rules nya??


1. Sayangilah si dia
dengan hati bukan dengan perasaan..
macam mana tu???

Tanya pada hati kamu..

Apa yang jdi asas dlm hubungan

antara kamu dan dia?

Jika kamu letakkan sesuatu perhubungan ini

berdasarkan perasaan,

tak mustahil lambat laun

ianya akan gagal kerana

perasaan seseorang sering berubah..

TAPI

jika kamu letakkan hubungan kamu

berdasarkan hati,

dari situ lahirnya cinta dan sayang

yg kekal abadi..


2. Terima dia seadanya

Sentiasa dia org yg pling istimewa..

Wah, perlu ke?

hahaha..

Bukan macam tu..

Yang penting biarkan dia jadi dirinya yg sebenar

dan terima kelemahan yg dia ada

lagipun smua ada kelemahan masing2 kan


3.Hargai pengorbanan

So, renungkan lah pengorbanan dia

Tak mustahil dengan kelebihan dia

dia boleh dapatkan org lain

tapi dia tetap memilih kamu

jadi, jangan sesekali

cuba untuk permainkan

keluhuran cintanya itu.


4. Hormati pendirian

Jangan rayu tuk dapatkan cinta dia

Jangan over wlaupun kamu sgt cintakan dia

sehingga mendesaknya

sebaliknya biarkan dia buat keputusan sendiri

dan hormat keputusan tersebut

"jika kita sukakan seseorang,

merdekakan lah dia seperti burung.

Andai dikurung di dalam sangkar.

Burung itu akan lemas

tapi jika dilepaskan

nescaya brung itu akan datang pada tuannya

tepat pada waktu nya"


5.Yakin pada keistimewaan dia

Percaya bahwa setiap ada kelebihan masing2

Tapi ingat jangan menghrapkan

kesempurnaan dari dia


6.Elak bersangka buruk

Langkah paling bijak

letakkan diri kamu dahulu

ke tempatnya sebelum

mencurigai sesuatu


7.Sayanginya setiap hari

jangan berjanji tuk menyayanginya,

hari ini, esok dan selamanya..

Tapi berjnjilah kamu akan menyayanginya

hari ini dan anggaplah itu hari terakhir tuk berdua

nescaya kamu akan berikan kasih sayang yang terbaik

setiap hari.


8.usaha capai kesefahaman

Fahami si dia.

Pupuk kefahaman antara kamu dan si dia

Jangan pentingkan diri sendiri saja


9. Jangan berbangga diri

Rendahkan ego anda.

Jangan terlampau bangga dengan apa yang kamu ada

kerana itu membuatkan dia

menyampah


Itu saja tips dari saya..
Renung-renungkan dan selamat beramal